F-TYPE:N AJODYNAMIIKKA

Tehokas, ketterä ja erottuva, F-TYPE on aito Jaguar-urheiluauto. Se on rakennettu suorituskyvyn ja herkästi reagoivan käsiteltävyyden ehdoilla.

F-TYPE turbocharged

TURBOAHDETTUA SUORITUSKYKYÄ

F-TYPE:n täysin uusi 2.0 litrainen 300-hevosvoiman 4-syliterinen turboahdettu bensamoottori tarjoaa vahvaa suorituskykyä ja tehokkuutta. 

F-TYPE V6

V6 VOIMAA

F-TYPE:n V6 -moottorit ovat suorituskykyisiä ja hienostuneita voimanlähteitä, jotka tarjoavat nopean kiihdytyksen ilman viivettä. 3.0 litrainen 340 hevosvoiman V6 moottori tarjoaa 450Nm vääntöä ja kiihtyy 0-100 km/h vauhtiin jopa 5.3 sekunnissa. Tehokkaampi 380 hv moottorin vääntö on 460Nm ja se kiihdyttää 0-100 km/h vauhtiin ainoastaan 4,9 sekunnissa. 

F-TYPE V8

V8 SUORITUSKYKYÄ

Molemmat 5 litran V8 moottorit ovat äärimmäisen tehokkaita ja suorituskykyisiä voimanlähteitä, jotka takaavat nopean kiihtyvyyden ilman viivettä. F-TYPE R -mallin 5.0 litraine 550 hevosvoiman V8 moottori tuottaa 680 Nm väännön ja kiihtyy 0-100 km/h 4,1 sekunnissa. F-TYPE SVR -mallin 575 hv moottori taas tuottaa hämmästyttävän 700 Nm väännön ja sen 0-100 km/h kiihtyvyys on 3,7 sekuntia.


URHEILUAUTON ÄÄNIMAAILMA

F-TYPEn ääni lähtee auton sydämestä. Sen Active Sports Exhaust murisee käynnistyksestä lähtien rakentaen kilpa-autojen inspiroiman äänimaailman huippuunsa. Active Sports Exhaust, joka on vakiona kaikissa F-TYPE -malleissa, käyttää aktiivisia ohitusventtiilejä, jotka vaikuttavat pakokaasujen kiertoon antaen autolle vielä matalamman ja dramaattisemman äänimaailman. Switchable Active Exhaust-toiminto, jota manuaalisesti säätämällä kuljettaja voi itse vaikuttaa auton äänimaailmaan, löytyy vakiona F-TYPE R-Dynamic, F-TYPE R ja F-TYPE SVR -malleista ja on saatavana lisävarusteena F-TYPE -malliin. 

SALAMANNOPEAA REAGOINTIA

F-TYPEn Quickshift-vaihteisto on salamannopea ja erittäin hienostunut. Kahdeksan pienellä välityksellä olevaa vaihdetta pitävät moottorin koko ajan sen tehokkaimmalla kierrosalueella toimittaen optimaalisen tehon ja väännön kaikissa nopeuksissa. Kuljettajan valittavissa oleva Dynamic Mode lisää adrenaliinia ajoon. Se muuttaa kaasun vastetta ja vaihteiston ohjelmaa painottaen auton urheilullisia piirteitä.

AKTIIVINEN AERODYNAMIIKKA

Aerodynaaminen suorituskyky on saumattomasti sisäänrakennettu F-TYPEn koriin. Katso vaikka.

ALUSTA JA JOUSITUS

F-TYPE:n kevyt alumiininen korirakenne ja sen suuri vääntöjäykkyys luovat ihanteellisen alustan Jaguarin urheiluautolle. Tämä vahva, jäykkä rakenne tarjoaa luonnostaan vakaan alustan tarkkaan, ketterään ajotuntumaan ja se on täydellinen lisä korkean suorituskyvyn moottoreille.

F-TYPE S, F-TYPE V8 S ja F-TYPE R -malleissa Adaptiviinen jousitus mittaa jousituksen ja korin liikkeitä 100 kertaa sekunnissa ja muokkaa jousitusta saadun tiedon perusteella.  Järjestelmä parantaa ajotuntumaa, sekä mahdollistaa nopeamman ja turvallisemman ajosuorituksen kaikissa keliolosuhteissa. Adaptiivisen jousituksen toiminta perustuu ympäri autoa sijoitettuihin korin liikkeitä seuraaviin sensoreihin, joiden lisäksi tulevia liikkeitä ennakkoidaan seuraamalla ratin liikkeitä 500 kertaa sekunnissa. Saadun tiedon pohjalta auton jokaista jousta ohjataan yksilöllisesti.

ADAPTIVE DYNAMICS

Adaptive Dynamics muuttaa vaistomaisesti auton vastetta olosuhteisiin ja kuljettajan ajotapaan. Se analysoi kiihtyvyyttä ja jarrutusta, kaarreajoa, kaasun ja jarrupolkimen käyttöä sekä tieolosuhteissa ja kaasun täyttä (kick down) käyttöä. Hienostunut ja mukautuva ohjelmisto valitsee sopivimman vaihteiden vaihtostrategian.

1. Estää vaihteen vaihdon suuremmalle, nopea kaasun noston yhteydessä.


2. Vaihteen vaihto pienemmälle voimakkaasti jarrutettaessa ja nopeuden hidastuessa impulsiivisesti. Etumaisten jskunvaimentimien jäykennys, pitäen auton vakaana.


3. Kaarteen tunnistus pitää vaihteen läpi mutkan vakauden säilyttämiseksi. Ulkokaarteen iskunvaimentimia jäykennetään mikä pienentää korin kallistumista.


4. Vaihteiden vaihtostrategia mukautuu mahdollistaen nopean kiihdytyksen. Iskunvaimentimet takana jäykennetään auttaen auton pysymistä vakaana läpi kovan kiihdytyksen.

DYNAMIC AJOTILA

Dynaaminen ajotila mukauttaa auton ohjelmiston. Terävämpi vaste kaasuun, lisää ohjausvastetta, jäykistää jousitusta ja vaihtaa vaihteet nopeammin suuremmilla käyntinopeuksilla. Konfiguroitavan tunnelmavalaistuksen vaihtoehdoista urheilullinen suorituskyky korostuu visuaalisest, kun mittaristo, ovenkahvat sekä keskikonsolin kahvan valaistus muuttuu punaiseksi.

Haluaisitko auttaa meitä parantamaan sivustoamme vastaamalla lyhyeen kyselyymme?

Jaguar F-Type Convertible

500 merkkiä jäljellä

Kiitos arvokkaasta palautteestasi