AJODYNAMIIKKA

KEVYT ALUMIINIARKKITEHTUURI

Jaguarin kevyt alumiiniarkkitehtuuri on vääntöjäykkä ja vahva mahdollistaen edistyksellisen matkustajaturvallisuuden ajettavuudesta tai taloudellisuudesta tinkimättä. Kevyt mutta poikkeuksellisen jäykkä kori, joka sisältää alumiinia ja kehittyneitä vahvoja teräksiä, tarjoaa lähes 50:50-painonjakauman, joka on ihanteellinen lähtökohta dynamiikan kehitykselle.

VARAA KOEAJO 

RAKENNA OMASI

Älykästä suorituskykyä

Täysin uusi Jaguar XF ylittää kaikki edustusluokan sedan-mallin ajettavuuteen kohdistuvat odotukset. Mukavuus ja hienostuneisuus on nostettu uudelle tasolle, ja ketteryys on vertaansa vailla segmentissään.

ALUSTA JA JOUSITUS

Kaksoiskolmiotuet edessä ja Integral Link -takajousitus tuottavat jäykkyyttä, jota tarvitaan ketterään ajettavuuteen ja tarkkaan ohjaukseen. Myös mukavuus on ensiluokkainen. Edistykselliset vaimennintekniikat parantavat ajettavuutta entisestään ja laajentavat täysin uuden XF:n dynaamisia ominaisuuksia.

Dynaaminen, ketterä, hallittU

Ajatpa itse  tai rentoudut takaistuimella, uusi XF tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen. Kevyt mutta poikkeuksellisen jäykkä kori on ihanteellinen lähtökohta dynamiikan kehitykselle. Myös mukavuus on ensiluokkainen. Edistykselliset vaimennintekniikat parantavat ajettavuutta entisestään ja laajentavat täysin uuden XF:n dynaamisia ominaisuuksia.

VARAA KOEAJO 

REAR SELF-LEVELLING AIR SUSPENSION

AUTOMAATTINEN ILMAJOUSITUS *

XF Sportbraken automaattisella tasonsäädöllä varustettu takailmajousitus takaa mukavan ajonautinnon sekä tarkan ajettavuuden myös täydellä lastauskuormalla. Tämä järjestelmä täyttää automaattisesti ilmajousitusta kuorman lisääntyessä pitäen auton koko ajan tasapainossa sekä ajokorkeuden vakiona.  

* Vakiovarusteena XF Sportbrake -mallissa. Ei saatavissa XF Sedan -malliin. 

SÄHKÖINEN OHJAUSTEHOSTIN

Sähköinen ohjaustehostin (EPAS) säilyttää Jaguarille ominaisen loistavan ohjaustuntuman mutta vähentää samalla polttoaineen kulutusta jopa kaksi prosenttia dieselmalleissa ja kolme prosenttia bensiinimalleissa. EPAS auttaa myös muissa toiminnoissa, kuten camber-kompensoinnissa ja edistyksellisissä kuljettajan tukijärjestelmissä (esimerkiksi kaistalla pysymisapu, kuljettajan tilan tarkkailu ja pysäköintiavustin).

VAIHTEISTO

Täysin uuden XF:n 8-portainen automaattivaihteisto yhdessä Jaguarin ainutlaatuisen kiertosäätimen ja ohjauspyörän vaihdevipujen kanssa tarjoaa ylivertaisen ajokokemuksen. Liikkeelle lähtö on sulavaa, vaihtaminen saumatonta ja tehokkuus ensiluokkaista.

Yksi täysin uuden XF:n taloudellisuuden tärkeä osatekijä on kevyt vähäkitkainen 6- vaihteinen käsivalintainen vaihteisto. Automaatin tapaan se on kehitetty yhteistyössä ZF:n kanssa ja asettaa uudet standardit vaihtamisen sujuvuudelle ja taloudellisuudelle.

XF 2016 - ADAPTIVE DYNAMICS

ADAPTIVE DYNAMICS

Kiihdytätpä moottoritiellä, nautit mutkatieajosta tai navigoit kaupunkien epätasaisilla alustoilla, Adaptive Dynamics vaistonvaraisesti muuttaa XF:n ajo-ominaisuuksia vastaamaan olosuhteita ja kuljettajan ajotyyliä. Järjestelmä tarkkailee korin liikkeitä 100 kertaa sekunnissa ja pyörien liikkeitä 500 kertaa sekunnissa. Mukautuvien vaimentimien ohjausalgoritmit lisäävät ajomukavuutta hitaissa nopeuksissa ja ketteryyttä suuremmissa nopeuksissa.

VARAA KOEAJO 

RAKENNA OMASI

CONFIGURABLE DYNAMICs

F-TYPE:stä tuttu Configurable Dynamics -järjestelmä antaa kuljettajan säätää XF:n vaimentimien, ohjauksen, moottorin ja 8-vaihteisen automaattivaihteiston asetuksia sopimaan jokaisen kuljettajan yksilöllisiin tarpeisiin. Mieleiset asetukset voi tallentaa ja akvitoida käyttöön helposti valitsemalla Dynamic Mode -tilan.

Dynamic Mode herättää XF:n urheilulliset ominaisuudet henkiin. Se terävöittää kaasun vastetta, terävöittää ohjaustuntumaa sekä suorittaa vaihteenvaihdot entistä nopeammin ja suuremmilla kierrosluvuilla. Dynamic Moden avulla saat entistä paremman yhteyden Jaguarin urheilulliseen suorityskykyyn.

ÄLYKÄS NELIVETO

XF:n täysin uusi neliveto (AWD)-järjestelmä tarjoaa optimaalista suorituskykyä kaikilla pinnoilla. Luokkansa parhaan voimansiirtoteknologian ansiosta auto on entistä mallia kevyempi ja tehokkaampi. Järjestelmä käyttää Jaguarin uutta älykästä Driveline Dynamics-ohjelmistoa, joka monitoroi ajo-olosuhteita jopa 100 kertaa sekunnissa, varmistaen optimaalisen väännön jaon vetävien pyörien kesken.Jaguar säilyttää täydellisen itsevarmuutensa sekä kuljettaja maksimaalisen kontrollin myös vaikeissa ajo-olosuhteissa.

Haluaisitko auttaa meitä parantamaan sivustoamme vastaamalla lyhyeen kyselyymme?

Jaguar F-Type Convertible

500 merkkiä jäljellä

Kiitos arvokkaasta palautteestasi