I-TYPE 5. TULEVAISUUDEN KILPA-AJOA

I-TYPE 5. TULEVAISUUDEN KILPA-AJOA

FAKTAT

Kaikkien aikojen nopeimmassa ja tehokkaimmassa I-TYPEssä tiivistyvät viiden Formula E -kauden opit.

Suurin teho:
250 kW, vastaa 335 hv:aa

Attack-tila:
250 kW, vastaa 335 hv:aa

Suurin voiman talteenotto:
250 kW
0–100 km/h:
2,8 sekuntia

Kokonaispituus:
5160 mm

Kokonaisleveys:
1770 mm
Huippunopeus:
280 km/h

Akun paino:
385 kg

Vähimmäispaino (kuljettaja mukaan lukien):
903 kg
I-TYPE-AKKU

2. sukupolven litiumioniakku (385 kg, 52 kW) sijaitsee hiilikuituisessa suojakotelossa. Akun käytettävissä oleva teho vastaa 5 000 matkapuhelimen latausta. Ladattava energiavarastojärjestelmä (RESS) ladataan ennen kilpailua, ja ajon aikana regeneratiivinen jarrutus muuntaa jarrutusenergian sähkövirraksi ja syöttää sen takaisin akkuun.


I-TYPEN VAIHTOSUUNTAAJA

Ajoneuvossa on Jaguar Racingin varta vasten I-TYPEEN suunnittelema, piikarbidimoduuliin rakennettu vaihtosuuntaaja. Vaihtosuuntaaja muuntaa akkuun varatun tasavirran (DC) vaihtovirraksi (AC), joka tarjoaa moottorin vaatiman energian. Ajoneuvoa varten räätälöidyssä vaihtosuuntaajassa on käytetty 24 karaatin kultaa sen virtaa johtavien ominaisuuksien vuoksi.
I-TYPEN VOIMALAITE

Jaguar Racing Motor Generator Unit (MGU) perustuu kuudennella kilpailukaudella käytössä olleen 2. sulkupolven auton tarjoamaan kokemukseen. Kehitystyön ja testauksen aikana tiimi keskittyi MGU-yksikön painon vähentämiseen ja sen tehokkuuden lisäämiseen I-TYPEN kokonaissuorituskyvyn parantamiseksi entisestään.


I-TYPEN ARKKITEHTUURI

Uusi, äärimmäinen ulkonäkö ei ole pelkkää estetiikkaa. I-TYPE 5:n muotoilu, ja erityisesti sen suurikokoinen diffuusori, on suunniteltu lisäämään auton rataan painavaa voimaa parhaan mahdollisen pitovoiman saavuttamiseksi myös tilanteessa, jossa ajetaan välittömästi toisen auton takana. Toinen silmiinpistävä ulkoasun ominaisuus on sen uusi FIA-halo-turvakaari, joka on varustettu innovatiivisella LED-valonauhalla. Kun turvakaaren valonauha palaa sinisenä, auto ja sen kuljettaja käyttävät Attack-tilaa. Halo hehkuu purppuranvärisenä, kun kuljettaja on aktivoinut FanBoostin, jolloin fanit voivat seurata helposti suosikkitiiminsä tai kuljettajansa strategiaa.
TÄYSIN SÄHKÖINEN JAGUAR I-PACE

TÄYSIN SÄHKÖINEN JAGUAR I-PACE

Äärimmäinen täysisähköinen suorituskykyinen SUV.
TUTUSTU TARKEMMIN
JAGUAR RACING DNA

JAGUAR RACING DNA

Jaguarin suorituskyvyn, teknologian ja suunnittelun maine on taottu maailman haastavimmilla radoilla ja kovimmissa kilpailuissa.
TUTUSTU TARKEMMIN
INNOVAATION KILPA-AJO

INNOVAATION KILPA-AJO

Mykistävää muotoilua ja henkeäsalpaavaa suorituskykyä. Katso, kuinka kokemuksemme ABB FIA Formula E -luokan maailmanmestaruussarjasta siirretään maantiehyväksyttyihin sähköajoneuvoihin.
TUTUSTU TARKEMMIN