Kestävä kehitys

Ajoneuvojen kierrätys

Osana sitoutumistamme ympäristöystävällisyyteen olemme kehittäneet ajoneuvojen kierrätysohjelman, joka käsittää kierrätysohjeet, kierrätetyn materiaalin runsaamman käytön ja vaarallisten materiaalien vähentämisen.

Ympäristöllinen vastuu

Ympäristöllinen vastuu on keskeinen osa Jaguarin liiketoimintafilosofiaa, sillä se on yksi merkin ydinarvoista. Jaguar on panostanut viime vuosina ympäristöllisen ajattelun integrointiin liiketoiminnassa. Asetamme tavoitteita ja seuraamme kehitystä ydinliiketoimintaprosessiemme kautta. Tavoitteenamme on tuottaa mahdollisimman taloudellinen ja puhdas auto. Käytännöissä on otettu huomioon laajempi ympäristö ja kierrätettävien autojen valmistus saasteettomassa tuotantoprosessissa.

Myös auton käyttöiän päättyminen, vanhojen autojen käsittely ja materiaalien kierrätys on otettu huomioon. Materiaalien uudelleenkäyttö on etusijalla ennen hävitystä, ja jos ekonomisesti mahdollista, ne integroidaan uudelleen tuotteeseen. Jokainen Jaguar-auto on suunniteltu vähintään 85-prosenttisesti kierrätettäväksi.

Nykyisissä Jaguar-malleissa 66 eri osaa on valmistettu kierrätetyistä materiaaleista tehdystä muovista (yhteensä 26 kg). Jaguar-autoissa käytettävä materiaali voidaan syöttää uudelleen materiaalisykliin, ja sitä käytetään uudelleen uusien komponenttien valmistuksessa.

Tutkimus

Jaguar käyttää kokeellista purkulaitosta, jossa autot puretaan ja niitä tutkitaan. Tarkoituksena on löytää helpompia tapoja käsitellä autoja käyttöiän lopussa. Nykyisiä ja vanhempia Jaguar-malleja koskevista tutkimuksista kerättävät tiedot syötetään kansainväliseen purkutietojärjestelmään (IDIS), jonka autonvalmistajat ovat kehittäneet yhdessä tietolähteeksi.

IDIS sisältää tällä hetkellä tietoja yli 300 automallista 24 eri valmistajalta. Napsauta alla olevaa linkkiä, jos haluat käydä IDISin verkkosivuilla:

www.idis2.com

Haluaisitko auttaa meitä parantamaan sivustoamme vastaamalla lyhyeen kyselyymme?

Jaguar F-Type Convertible

500 merkkiä jäljellä

Kiitos arvokkaasta palautteestasi