Uutiset

JAGUAR I-PACE AJOI LONTOOSTA BRYSSELIIN YHDELLÄ LATAUKSELLA

Jaguar I-PACE on näyttänyt arkielämän kyntensä, kun sillä ajettiin yhdellä latauksella 369 kilometriä Lontoosta Eurotunnelin kautta Brysseliin.

  • Maailman ensimmäinen premium-merkin täyssähköauto, Jaguar I-PACE ajoi Lontoosta Englannin kanaalin alittavan tunnelin huoltoreittiä pitkin Brysseliin. Matkaa kertyi yhdellä latauksella 369 kilometriä.
  • Manner-Euroopan roadtrip esitteli I-PACEn tehokuutta, hienostuneisuutta ja jokapäiväistäkäytettävyyttä.
  • Viimeisintä teknologiaa edustavat SmartClimate, Eco Mode ja energiankäytön optimoiva reititys navigaattorissa auttavat kuljettajaa optimoimaan jokaisen latauksen ilman että ajokokemuksesta tarvitsisi tinkiä.
  • Jaguar I-PACEn hinnat alkavat Suomessa 84 379 eurosta ja autot ovat nyt koeajettavissa kaikilla Suomen jälleenmyyjillä.

Täyssähköinen Jaguar I-PACE aloitti testin Lontoon South Bankista. Auton 90kWh akku oli ladattu täyteen ennen kuin se suuntasi kohti Eurotunnelin terminaalia Folkestonessa. Mutta toisin kuin muut 80 miljoonaaajoneuvoa, jotka ovat matkanneet tunnelissa autojunassasen avaamisen jälkeen, Jaguar I-PACE ajoi maailman pisimmän merenalaisen tunnelin läpi käyttäen ainoastaan akkujensa voimaa.

Jaguar I-PACE käytti valtameren alittamiseen Eurotunnelin huoltoreittiä, joka kulkee kahden junatunnelin välissä. Saavuttuaan aurinkoiseen Calaisiin, Stephen Boulter, Jaguarin insinööri suuntasi kohti historiallista Mons Des Arts-monumenttia ja saapui Brysseliin kun akussa oli vielä 8% latausta jäljellä.

“Me tiedämme, että asiakkaat eivät halua tehdä kompromissia jokapäiväisessä käytössä, joten rakensimme suorituskykyisen SUV:n, jonka akkujen kantama on maailman huippuluokkaa. Ajamalla 369 kilometriä Lontoosta Brysseliin yhdellä latauksella, perille saavuttaessa akussa runsaasti latausta jäljellä, osoittaa miten sujuvasti pitkät matkat I-PACElla hoituvat.”

Stephen Boulter, Mallistonintegraatiojohtaja

Osana haastetta I-PACE käytti moottoriteitä sekäselvitti reittinsä läpi ruuhkaliikenteen Belgian pääkaupungin kesähelteessä.

I-PACE on täynnä teknologiaa, jopa optimoi energiatehokkuutta. Näin varmistetaan, että kuljettaja saa parhaan hyödyn jokaisesta latauskerrasta.

Ennen matkan alkua akun esivalmistelutoiminto voi automaattisesti joko lämmittää tai viilentää ajovoima-akun sen optimaaliseen toimintalämpötilaan. Samalla auton sisätilojen lämpötila voidaan säätää halutuksi. Akun esivalmistelu varmistaa auton maksimaalisen toimintamatkan, suorituskyvyn sekä matkustajien mukavuuden riippumatta ulkona valitsevista olosuhteista.

Auton edistynyt navigaatiojärjestelmä ottaa reitin suunnittelussa huomioon korkeusvaihtelut ja kuljettajan ajotyylin ja määrittelee energiatehokkaimman reitin. Se myös ilmoittaa näytöllä jos haluttuun päätepisteeseen ei päästä yhdellä latauksella ja ehdottaa sopivia latauspisteitä reitin varrelta.

I-PACEn viimeisintä teknologiaa edustava 90 kWh Lithium-ion akku tarjoaa urheiluautomaista suorituskykyä. I-PACE kiihtyy 0-100 kmh 4,8 sekunnissa ja WLTP:n mukainen kantama on 470 kilometriä. 80 % latausaste saavutetaan 100 kW DC-latauspisteellä noin 40 minuutissa. Kotilatauksessa (7kW, AC) sama latausastesaavutetaan yön yli latauksessa (noin 10 tuntia).

I-PACEn edistynyt mittaristo näyttää halutessasi tietyn toiminnon, kuten ilmastoinnin, käyttämän energian ja kertoo kuinka paljon autonkantama kasvaa, jos järjestelmä sammutetaan. Jos auto on varustettu nelialueilmastoinnilla, SmartClimate-toiminto käyttää autoon asennettuja sensoreita tietääkseen kuinka monta matkustajaa autossa on ja viilentää tai lämmittää vain ne alueet, joissa se havaitsee matkustajia, minimoiden näin energian kulutuksen.

Jaguar I-PACEt ovat saapuneet Suomen jälleenmyyjille. Jos haluat päästä itse kokeilemaan auton edistyneitä järjestelmiä, ota yhteyttä jälleenmyyjäämme.

Haluaisitko auttaa meitä parantamaan sivustoamme vastaamalla lyhyeen kyselyymme?

Jaguar F-Type Convertible

500 merkkiä jäljellä

Kiitos arvokkaasta palautteestasi