Uutiset

JAGUAR I-PACE SAI TÄYDET VIISI TÄHTEÄ EURO NCAP TÖRMÄYSTESTEISSÄ

Jaguarin täyssähköauto I-PACE saavutti testissä täyden viiden tähden tuloksen, mikä tekee siitä yhden turvallisimmista autoista markkinoilla.

  • Jaguarin ensimmäinen täyssähköauto I-PACE sai täydet viisi tähteä Euro NCAP törmäystesteissä
  • Viisipaikkainen suorituskykyinen SUV saavutti korkeat arvosanat jokaisella turvallisuuden osa-alueella
  • Jaguar PACE-perheen kaikilla mallit ovat saavuttaneet täyden viiden tähden tuloksen Euro NCAP törmäystesteissä
  • Jaguar I-PACE on Jaguar Land Roverin kymmenes peräkkäinen malli, joka on saavuttanut testeissä täydet viisi tähteä.
  • I-PACE:n poikkeuksellinen rakenteellinen jäykkyys, kiitos kevyen alumiinikorin ja integroidun akuston, tarjoaa matkustajille maksimaalista turvaa kolaritilanteissa.

Jaguarin suorituskykyinen SUV sai aikuismatkustajan suojasta 91%, lapsimatkustajien suojasta 81%, jalankulkijan suojasta 73% ja aktiivisesta turvavarustelusta 81%. I-PACE keräsi täydet pisteet sivutörmäystestissä sekä toisessa vaativammassa testissä kylkitörmäyksessä tolppaan, antaen hyvän suojan kaikilla kriittisillä kehon alueilla.

I-PACE:n tulos tarkoittaa, että kaikki Jaguar PACE-perheen SUV-mallit, E-PACE, F-PACE ja nyt I-PACE ovat saavuttaneet täydet viisi tähteä Euro NCAP-testeissä. Tämä kertoo Jaguarin sitoutuneisuudesta valmistaa turvallisia perheautoja. I-PACE on Iso-Britannian suurimman autovalmistajan kymmenes peräkkäinen malli, joka on saavuttanut Euro NCAP-testeissä täydet viisi tähteä.

Simon Black, senior projektipäällikkö, Jaguar Land Rover korisuunnitteluosastolta:” Jaguar I-PACE on saanut jo lukuisia palkintoja muotoilustaan, suorituskyvystään ja käsiteltävyydestään. Viisi tähteä Euro NCAP-testeissä on tulos I-PACEn ainutlaatuisista turvastandardeista. Mallin kevyt alumiininen korirakenne ja integroitu akusto tarjoavat erinomaista turvaa matkustajille kolaritilanteissa. Turvallisuus on suurin prioriteettimme ja on hienoa nähdä Euro NCAP-tulokset todisteena tehdystä työstä.”

I-PACEn kevyt alumiininen korirakenne on erittäin jäykkä. Alumiinikori yhdistetty integroituu akustoon, jota suojaa alumiininen kehikko, antavat I-PACE:lle Jaguarin malliston suurimman vääntöjäykkyyden (36kNm/aste). Korin erikoisuuksiin kuuluu myös ensimmäisenä autoalalla käytetty alumiinin taonta ja Jaguarilla ensimmäistä kertaa käytetty muotoilun jälkeinen lämpökäsittely, jolla on kyetty nostamaan alumiiniseoksien vahvuutta kolarien kannalta kriittisillä alueilla.

I-PACEsta löytyy myös runsaasti erilaisia turvallisuusjärjestelmiä, jotka suojaavat muita tienkäyttäjiä ja jalankulkijoita. Näitä ovat muun muassa: törmäystilanteessa lisäsuojaa tuova automaattisesti nouseva konepelti ja automaattinen hätäjarrutus, joka tunnistaa jalankulkijat ja pyöräilijät. Jaguar on myös suunnitellut ainutlaatuisen äänivaroituksen, AVAS (Audible Vehicle Alert System)-järjestelmän, joka varoittaa muita tienkäyttäjiä äänettömästi lähestyvästä sähköautosta. Ääni kuuluu aina 20km/h asti ja se ylittää 56 desibeliä, joka on vähimmäistaso pian voimaanastuvassa EU-säädöksessä. Järjestelmää testattiin yhdessä Guide Dogs for the Blind – yhdistyksen kanssa, joka on UK:n johtava avustusjärjestö näkönsä menettäneille.

Euro NCAPin pääsihteeri Michiel van Ratingen kommentoi uusia testituloksia: ”Etenkin I-PACE osoittaa, että tulevaisuuden autot ovat hyviä ympäristön kannalta, mutta tarjoavat samalla korkean tason turvallisuutta.”

Testin koko tulokset löydät Euro NCAP:in kotisivuilta.

Haluaisitko auttaa meitä parantamaan sivustoamme vastaamalla lyhyeen kyselyymme?

Jaguar F-Type Convertible

500 merkkiä jäljellä

Kiitos arvokkaasta palautteestasi