DIESEL EXHAUST FLUID (DEF)

DIESEL EXHAUST FLUID (DEF)

EURO 6, DIESELMOOTTORIT JA PÄÄSTÖJENHALLINTA: TIETOA OMISTAJALLE

Tässä osiossa käymme läpi mitä uusien autojen Euro 6 päästömääräykset tarkoittavat autoillemme, kuljettajillemme ja ympäristölle.

HUOMIO: Kun DEF-nesteen taso laskee, mittariston ohjauskeskuksessa ilmoitetaan asiasta. Täytä DEF-säiliö mahdollisimman pian. Varaamalla ajan lähimmälle viralliselle Jaguar huoltopisteelle varmistatte säiliön oikeaoppisen täytön. Tarvittaessa DEF-säiliö voidaan täyttää myös itse Jaguar huoltopisteestä saatavilla olevista jälleenmyyntikokoisista DEF-pulloista. Yleinen DEF-nesteen kulutus on 800 km / 1 litra. Kulutus voi vaihdella suurestikin riippuen ajotyylistä, sääolosuhteista ja tien kunnosta.

KATSO KUINKA TÄYTÄT AUTOSI ADBLUETM TANKIN

JAGUAR XE

JAGUAR XE

JAGUAR XF

JAGUAR XF

JAGUAR XJ

JAGUAR XJ

JAGUAR F-PACE

JAGUAR F-PACE

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

YLEISET

AVAA KAIKKI
KUINKA USEIN DEF-NESTETTÄ TULEE LISÄTÄ?
KUINKA DEF-NESTE TULEE SÄILYTTÄÄ?
MITÄ TAPAHTUU JOS DEF-NESTE PÄÄSEE LOPPUMAAN?

HUOLTO

AVAA KAIKKI
KUINKA TARKISTAN DEF-NESTEEN TASON?
VOINKO TÄYTTÄÄ DEF-SÄILIÖN ITSE?
What happens if I run out of DEF?

TURVALLISUUS

AVAA KAIKKI
ONKO DEF-NESTE VAARALLISTA?

MIKÄ ON EURO 6?

Euro 6 on osa eurooppalaista lainsäädäntöä, jonka pyrkimyksenä on ohjata autoista entistä vähäpäästöisempiä rajoittamalla niiden päästöjen sallittuja määriä. Lainsäädäntö määrittää kuinka paljon typenoksidi (NOx) ja hiilivetypäästöjä autoilusta voi syntyä per kuljettu kilometri per auto.


Bensiini- ja dieselmoottorien päästörajat eroavat toisistaan Euro 6 säädöksissä. Dieselautojen NOx-päästöjen suurin sallittu määrä on laskenut 80mg/km (aikaisemin 180 mg/km) ja hiilivetypäästöjen 170 mg/km (aikaisemmin 230 mg/km). Bensiiniautojen vastaavat raja-arvot säilyivät entisellään, NOx-päästöt 60 mg/km ja hiilivetypäästöt 100 mg/km.


Kaikki autovalmistajat ovat velvollisia noudattamaan uusia päästölainsäädäntöjä seuraavin aikatauluin:


1.1.2015 alkaen kaikkien uusien automallien tulee täyttää Euro 6 standardit, esimerkiksi: Jaguar XE.


Jo myynnissä olevien automallien tulee täyttää Euro 6 standardit 1.9.2015 mennessä, paitsi;
Yksittäiset ajoneuvot, jotka on valmistettu ja lähetetty tehtaalta ennen 1.6.2015, voidaan myydä 1.9.2016 asti valmistajan hakiessa kyseisille ajoneuvoyksilöille erityisluvan.