SÄHKÖAJONEUVON (EV) LATAAMINEN

SÄHKÖAJONEUVON (EV) LATAAMINEN

Mikään ei ole mutkattomampaa kuin Jaguarisi lataaminen. Kerromme seuraavassa kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää päivittäisestä sähköisestä ajamisesta.

LATAAMISEN VIDEO-OPAS

Katso, kuinka Jaguarin täysin sähköinen tai lataushybridiajoneuvo (PHEV) ladataan.
LATAAMISEN VIDEO-OPAS

LATAUSLIITTIMET

Jaguar-sähköajoneuvon liittäminen latauspisteeseen tapahtuu Combined Charging System (CCS) -järjestelmää käyttäen. Järjestelmä on yhteensopiva hitaampien AC-latausnopeuksien kanssa ja valituissa malleissa myös DC-pikalatureita käytettäessä. Jotkin muut autonvalmistajat käyttävät eri latausjärjestelmiä, kuten CHAdeMO-järjestelmää. Nämä eivät ole yhtä yleisiä eri latausverkostoissa ja ne eivät ole yhteensopivia Jaguar-sähköajoneuvojen kanssa.

AC-LATAUS

AC-LATAUS

Ajoneuvon ylempää CCS-latausporttia käytetään AC-lataukseen. Siihen sopivaa liitintä kutsutaan Type 2 -liittimeksi, ja se on yhteensopiva kotilatausaseman, julkisten AC-latauspisteiden ja tavallisten sähköpistorasioiden kanssa.
DC-PIKALATAUS

DC-PIKALATAUS

Tietyissä malleissa CCS-portin alemmassa liittimessä on kaksi nastaa, joita käytetään yhdessä ylemmän liittimen kolmen nastan kanssa akun nopeaan DC-lataukseen. Näitä latauspisteitä löytyy yleensä moottoriteiden ja valtateiden levähdysalueilta. Kaksi alempaa nastaa saadaan esiin irrottamalla portin alemman liittimen suojakansi.

LATAUSKAAPELIT

JULKISIIN JA KOTILATAUSASEMIIN SOPIVA LATAUSKAAPELI (MODE 3)

JULKISIIN JA KOTILATAUSASEMIIN SOPIVA LATAUSKAAPELI (MODE 3)

Mode 3 -latauskaapelin avulla voit liittää ajoneuvosi kotilatausasemiin (seinälaturit) ja julkisiin AC-latauspisteisiin. Kaapeli pituus on viisi metriä ja siinä on molemmissa päissä Type 2 -liitin.

Mode 3 -latauskaapeli toimitetaan Jaguarisi mukana.
TAVALLISEEN SÄHKÖPISTORASIAAN SOPIVA LATAUSKAAPELI (MODE 2)

TAVALLISEEN SÄHKÖPISTORASIAAN SOPIVA LATAUSKAAPELI (MODE 2)

Voit liittää ajoneuvosi tavalliseen sähköpistorasiaan Mode 2 -latauskaapelilla. Sen toisessa päässä on Type 2 -tyyppinen liitin ja toisessa päässä tavallinen sähköpistoliitin. Mode 2 -kaapelin pituus on viisi metriä.

Valinnaista Mode 2 -latauskaapelia ei toimiteta Jaguarisi mukana.
PIKALATURIEN KIINTEÄT DC-LATAUSKAAPELIT

PIKALATURIEN KIINTEÄT DC-LATAUSKAAPELIT

Moottori- ja valtateiden levähdysalueilla sijaitsevissa julkisissa pikalatausasemissa on aina kiinteät DC-pikalatauskaapelit, joten niissä ei tarvitse käyttää omaa kaapelia.

SUOSITELLUT ÄLYPUHELINSOVELLUKSET

Voit hallita ajoneuvosi tärkeimpiä toimintoja ja ominaisuuksia Jaguar iGuide- ja Jaguar Remote -sovelluksilla tarpeen mukaan milloin tahansa.1.

JAGUAR IGUIDE -SOVELLUS: AJONEUVON OPAS TIEN PÄÄLLÄ

JAGUAR IGUIDE -SOVELLUS: AJONEUVON OPAS TIEN PÄÄLLÄ

Jaguar iGuide -sovellus1 opastaa Jaguarisi tärkeimpien ominaisuuksien ja hallintalaitteiden löytämisessä ja niiden käytössä. Se toimii myös toisena käyttöoppaana ja varmistaa, että saat aina vastauksen kaikkiin kysymyksiisi.
JAGUAR REMOTE -SOVELLUS: HALLITSE AJONEUVOASI MISSÄ TAHANSA

JAGUAR REMOTE -SOVELLUS: HALLITSE AJONEUVOASI MISSÄ TAHANSA

Jaguar Remote -etäsovelluksen1 avulla voit hallita ajoneuvosi toimintoja täydellisesti suoraan älypuhelimestasi. Etälukitus, polttoaineen määrä, latausajat, esivalmistelu ja ilmastointi voidaan asettaa painikkeen kosketuksella.

LATAA KOTONA ÄLYKKÄÄSTI

Ammattimaisesti asennettu kotilatausasema on kätevä ja tuo säästöjä. Lisäksi se tarjoaa älykkäitä mahdollisuuksia päivittäiseen sähköisen kokemuksesi parantamiseen.

SUOSITELTAVAT SÄHKÖAUTON TARIFFIT

SUOSITELTAVAT SÄHKÖAUTON TARIFFIT

Vaihtamalla sähköautojen omistajille räätälöityyn yösähkösopimukseen, voit ladata sähköautosi kaikkein kustannustehokkaimmalla ja ympäristön kannalta kestävimmällä tavalla. Monet energiayhtiöt tarjoavat nyt uusiutuvista energianlähteistä peräisin olevaa sähköä.
AJASTA LATAUSAIKASI

AJASTA LATAUSAIKASI

Yön yli lataaminen yksinkertaistaa latausrutiiniasi ja sen avulla voit hyödyntää monien sähkön jakelijoiden huomattavasti edullisempia yösähkötariffeja. Parhaat latausajat -toimintoa käyttämällä hyödyt aina edullisemmasta yösähköstä.

Lataa alla iGuide-sovellus1, etsi toiminto Ajoneuvon lataaminen ja aseta paras latausaika.
MAKSIMOI SÄHKÖINEN TOIMINTAMATKA ESIVALMISTELULLA

MAKSIMOI SÄHKÖINEN TOIMINTAMATKA ESIVALMISTELULLA

Esivalmistelussa Jaguar-ajoneuvosi matkustamo ja akku lämmitetään tai jäähdytetään sen ollessa liitettynä verkkovirtaan. Tämä säästää akun varausta ja maksimoi toimintamatkan.

Aseta esivalmistelu lataamalla alla iGuide-sovellus1 ja etsi toiminto Esivalmistelu.

LISÄTUKI

LATAUS KOTONA

LATAUS KOTONA

Ammattimaisesti asennettu kotilatausasema on helpoin, mukavin ja kustannustehokkain tapa aloittaa päivä akut ladattuina.
LATAUS JULKISISSA LATAUSPISTEISSÄ

LATAUS JULKISISSA LATAUSPISTEISSÄ

Tutustu lataushybridisi lataamiseen tien päällä – kaikki tärkeimmät tiedot latausajoista maksutapoihin.
ASETUKSET

ASETUKSET

Ensimmäiset askeleet ajoneuvosi tärkeimpien toimintojen kokonaisvaltaiseen hyödyntämiseen ovat tietoviihdejärjestelmän liittäminen ja älypuhelimen etäkäytön asetuksien tekeminen.
HYBRIDIAUTON AJOTILAT

HYBRIDIAUTON AJOTILAT

Tutustu lataushybridin sähköä ja polttoainetta käyttäviin ajotiloihin.
MAKSIMOI AKKUSI KÄYTTÖIKÄ

MAKSIMOI AKKUSI KÄYTTÖIKÄ

Esittelemme seuraavassa muutamia vinkkejä, joiden avulla pidät akun tehokkaana ja pitkään käytössä.

1Vain yhteensopivissa älypuhelimissa. Riippuu käytettävissä olevista matkapuhelinverkoista, signaalin vahvuudesta ja asiakkaan tilistä. Edellyttää mobiilidataa ja Wi-Fi-yhteyttä.