DIESEL-, BENSIINI- VAI SÄHKÖ?

Nykyiset bensiini- ja uudet dieselkäyttöiset moottorimme ovat kaikkien aikojen puhtaimpia ja tehokkaimpia valmistamiamme moottoreita. Uusi sähköinen voimansiirto edustaa tulevaisuuden ajamista. Mikä sopii sinulle parhaiten?

VALINTA ON SINUN
UUSI DIESEL
Jaguarin dieselmoottorit ovat puhtaampia kuin koskaan. Ne tarjoavat parannetun polttoainetehokkuuden sekä maastoajoon että hinaukseen soveltuvat vääntöominaisuudet. Tämä yhdistelmä antaa luotettavaa, pitkäaikaista suorituskykyä.
BENSIINI
Uusi bensiinimoottoriemme sukupolvi tarjoaa dynaamista ja ketterää ajoa. Niiden herkkä kaasunvaste kunnioittaa Jaguarin ikonisten katuajo-ominaisuuksien perinnettä ja tarjoaa vaikuttavan alhaiset polttoaineenkulutuksen ja CO2 päästöt.
SÄHKÖ (EV)
Hienostunut täysin sähköinen voimasiirto tarjoaa suurta tehokkuutta täysin ilman pakokaasupäästöjä. Jaguarin sähköistävän tulevaisuuden ajoneuvon voimanlähteenä on kaksi moottoria ja akku, joka latautuu jarrutusenergialla ja latauspisteestä saatavalla sähköenergialla.
UUSIEN DIESEL-, BENSIINI-, JA SÄHKÖAJONEUVOJEN TÄRKEIMMÄT EDUT
EMISSIONS ALHAISET CO<sub>2</sub>-PÄÄSTÖT
Jaguarin uudet dieselmoottorit tuottavat noin 20 % vähemmän CO2-päästöjä bensiinimoottoreihin verrattuna. Niinpä dieselmoottorin valinneet ajoneuvon ostajat ovat tosiasiassa säästäneet miltei 3 miljoonan CO2-tonnin päästöjen päätymisen ilmakehään vuoden 2002 jälkeen.
EU6D-TEMP-RAJOITUSTEN JA LIIKENTEESSÄ SUORITETTAVIEN RDE-MITTAUSRAJOJEN MUKAINEN
Jaguarin uudet dieselajoneuvot noudattavat EU6d-Temp-rajoituksien ja Real Driving Emissions (RDE) -mittausrajojen vaatimuksia.
ALENNETUT TYPPIOKSIDIPÄÄSTÖT (NO<sub>x</sub>)
Vuodesta 2015 alkaen kaikki Jaguarin dieselmoottorit on varustettu NOx-päästöjä vähentävällä SCR-järjestelmällä (Selective Catalytic Reduction). Selektiivinen katalyyttinen järjestelmä pelkistää typen oksidit typeksi ja vedeksi DEF/AdBlue liuoksen avulla.
PARANTUNUT POLTTOAINETEHOKKUUS
Jaguarin uusien dieselmoottorien polttoainetehokkuus on noin 20 % parempi bensiinikäyttöisiin moottoreihin verrattuna. Jos ajat 15 000 - 20 000 km vuodessa tai enemmän, diesel on luultavasti kaikkein kustannustehokkain vaihtoehto juuri sinulle.
EU6D-TEMP-RAJOITUSTEN JA LIIKENTEESSÄ SUORITETTAVIEN RDE-MITTAUSRAJOJEN MUKAINEN
Jaguarin uudet dieselajoneuvot noudattavat EU6d-Temp-rajoituksien ja Real Driving Emissions (RDE) -mittausrajojen vaatimuksia.
DYNAAMINEN AJOKOKEMUS
Jaguarin bensiinimoottorien tasainen ja herkkä tehonsyöttö tarjoaa kaikkein pirteimmän ajokokemuksen. Niissä yhdistyy vaivaton suorituskyky ja sykähdyttävä äänimaailma kaikilla nopeuksilla.
ALHAISET HIUKKASPÄÄSTÖT
Uusimmat bensiinimoottorit on varustettu suuritehoisilla suodattimilla, jotka keräävät talteen ultrapienet hiukkaset niiden läpi virtaavista pakokaasuista. Tämä auttaa vähentämään ilmakehään joutuvia pakokaasupäästöjä
TÄYSIN ILMAN PAKOKAASUPÄÄSTÖJÄ
Käytössä täysin CO2 -päästötön ja yhdellä latauksella jopa 470 km kulkeva Jaguar I PACE on paitsi huomattavasti halvempi tankata myös täysin pakokaasupäästötön. Uudistuvan energian tarjonnan lisääntyessä jatkuvasti Jaguar I PACE ajaa vuosi vuodelta puhtaammin.
MUKAVUUS JA KÄYTETTÄVYYS
Useissa kaupungeissa sähköiset ajoneuvot voivat nyt käyttää erityisiä kaistoja ja pysäköintipaikkoja, joihin pääsyä muilta ajoneuvoilta on rajoitettu. Ne on myös vapautettu kaikista päästökohtaisista maksuista.
TALOUDELLISET KÄYTTÖKUSTANNUKSET
Sähkön suhteellisen edullinen hinta tarkoittaa sitä, että täysin sähkökäyttöisten autojen käyttämä energia on edullisempaa kuin pelkkää polttoainetta käyttävien autojen. Sähköautojen voimalinjojen vähäisempi liikkuvien osien määrä tarkoittaa myös edullisempia ylläpitokustannuksia.
KAIKKIEN AIKOJEN TEHOKKAIMMAT MOOTTORIMME
Ingenium on Jaguarin moottoriperhe, jonka suunnittelua leimaavat vaivaton suorituskyky, hienostuneisuus ja tehokkuus. Kehittyneellä tekniikalla ja täysin alumiinisella rakenteella varustettu Ingenium tasapainottaa vaikuttavaa tehokkuutta vahvalla polttoainetaloudellisuudellaan.
PITÄISIKÖ OSTAA DIESEL?
Dieselin ympärillä pyörii paljon sekaannuksia, joten haluamme vastata kysymyksiisi ja auttaa sinua löytämään juuri sinulle sopivan ajoneuvon.
USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET
Mikä on voimansiirto?

Ajoneuvon voimansiirrolla tarkoitetaan niitä osia, jotka myötävaikuttavat energianlähteen (polttoaine/akku) muuntamisessa liikkeeksi moottorin, voimansiirron, vetoakselien, tasauspyörästöjen ja akselien välityksellä.

Yleisimpiä ajoneuvon voimasiirtojärjestelmiä ovat bensiini ja diesel, akkukäyttöinen sähköajoneuvo (battery electric vehicle, BEV) ja lataushybridi (plug-in hybrid electric vehicle, PHEV).

Kuinka kauan sähköauton lataaminen kestää?

Jaguar I-PACE on varustettu sisäänrakennetulla 7 kW:n yksivaiheisella vaihtovirtalaturilla (AC), jonka avulla ajoneuvon voi ladata täyteen yön aikana tai 35 km toimintasädettä tunnissa. Auton voi ladata nopeimmin ja vaivattomimmin kotioloissa kotilatausasemaa käyttäen. Sen avulla voi ladata keskiarvoiseen päivittäiseen työmatka-ajoon tarvittavan energian alle kahdessa tunnissa.

Latausnopeus on alhaisempi ladattaessa tavallisesta kotipistorasiasta (jopa 11 km toimintasädettä tunnissa) kuin jos käytössä on kotilatausasema, mutta silläkin saavutetaan päivittäiseen keskimääräiseen 60 km:n työmatka-ajoon tarvittava toimintasäde helposti yön aikana.

Tien päällä ollessasi paras tapa akun nopeaan lataamiseen on käyttää julkista tasavirtalatauspistettä (DC). Tyypillinen 50 kW:n liitin voi tarjota jopa 270 km:n toimintaetäisyyden yhden tunnin latauksella. Jotkin latausverkot tarjoavat jo nopeampia 100–150 kW:n latauspisteitä, ja useimmat palveluntarjoajat suunnittelevat päivityksiä laitteistoihinsa lähitulevaisuudessa.

Kuinka pitkä on sähköauton toimintamatka?

Huipputekniikkaa edustavan 90 kWh:n litiumioniakun ansiosta Jaguar I PACEn toimintamatka on jopa 470 km* WLTP-testisyklin mukaisesti.

WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure) on arviointijärjestelmä, jota käytetään polttoaineen ja energiankulutuksen, toimintamatkan ja päästöjen mittaamiseen Euroopassa. Sen tarkoituksena on tarjota paremmin todellisia ajotapoja vastaavia lukuja.

Mitä etuja diesel tarjoaa bensiiniin verrattuna?

Polttoaineen suurempi energiatiheys ja tapa, jolla energiaa vapautuu palamisen aikana, tekevät dieselistä energiatehokkaamman vaihtoehdon.

Dieselmoottori tarjoaa yleisesti ottaen enemmän vääntöä kuin bensiinimoottori, mikä tekee siitä sopivamman vaihtoehdon maastoajoon ja esim. vetotehtäviin.

Kuinka Jaguar Land Rover vähentää ajoneuvojensa päästöjä?

Jaguar Land Rover on investoinut yli miljardi Ison-Britannian puntaa ajantasaiseen moottorien valmistuslaitokseen, jonka tarkoituksena on tehokkaampien bensiini- ja dieselmoottorisarjojen kehittäminen.

Edustavatko dieselmoottorit puhdasta tekniikkaa?

Syyskuusta 2018 alkaen kaikki EU:n ja Euroopan talousalueen dieselmoottorimme täyttävät EU6d-Temp-rajoitusten ja liikenteessä suoritettavien RDE-mittausrajojen tiukat vaatimukset.

Valmistamalla kaikkien aikojen puhtaimpia moottoreitamme vähennämme huomattavasti ympäristöön kohdistuvia vaikutuksia.

Mikä on dieselhiukkassuodatin ja miksi se on tärkeä?

Kaikki uudet dieselmoottorit on varustettu pakokaasusuodattimilla vuonna 2009 käyttöön otettujen tiukkojen päästövaatimuksien täyttämiseksi. Niitä kutsutaan myös hiukkassuodattimiksi (DPF). Dieselhiukkassuodattimet keräävät talteen hiukkasia pakokaasuista, mikä auttaa pakokaasupäästöjen alentamisessa.

valitse sinulle sopiva malli

Voit räätälöidä automme sopimaan juuri sinun elämääsi, ajotyyliisi ja budjettiisi. Valitse vain sinulle sopiva malli laajasta mallistostamme ja aloita uusi matkasi Jaguarin kanssa.

tutustu malleihimme
Vertaa mallejamme
I-PACE GO-SOVELLUS

Jaguar I-PACE:n Go-sovellus seuraa automaattisesti reittejäsi ja antaa sinulle tietoja ja lukuja matkoistasi. Voit tarkastella reittejäsi kartalla, nähdä ennustetun akun kantaman ja sovellus näyttää myös listan lähimmistä latauspisteistä.

lATAA iOS-JÄRJESTELMÄLLE
LATAA ANDROID-JÄRJESTELMÄLLE
VARAA KOEAJO
Tervetuloa kokemaan Jaguar. Varaa oma koeajosi lähimmälle jälleenmyyjälle.
Ohjeet ja manuaalit
Katso ja lataa omistajan käsikirja, manuaalit ja video-ohjeet.
ETSI JÄLLEENMYYJÄ
Löydä lähin Jaguar jälleenmyyjäsi tai valtuutettu huoltopiste.
RAKENNA OMASI
Luo oma Jaguarisi konfiguraattorilla. Hinta- ja varustelusisällössä auttaa lähin jälleenmyyjäsi.